Bitcoin en altcoins kopen en verkopen - DigitalWallets.nl
818
post-template-default,single,single-post,postid-818,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Bitcoin Kopen Digital Wallets

Bitcoin kopen

Wil je Bitcoins kopen?

Oké, je weet dus wat Bitcoin is? Je bent waarschijnlijk enthousiast geworden over de potentie van Bitcoin en nu wil je wat kopen*? Maar hoe? Goed, dan gaan we aan de slag.

* Let op! Investeer nooit meer dan je kunt veroorloven om te verliezen. Cryptocurrencies zijn zeer volatiel en de prijs kan zowel dalen als stijgen in een aanzienlijke korte tijd. Wees daar van bewust.

Bitcoin kun je kopen op beurzen (ook wel exchangesgenoemd) of rechtstreeks van andere mensen of via lokale tussenhandelaren.

Je kunt op verschillende manieren betalen. Variërend van contant geld tot creditcards en betaalpassen tot bankoverschrijvingen, of zelfs met andere cryptocurrencies. Dat is afhankelijk van wie je ze koopt en waar je woont. Niet in elk land is het gemakkelijk om Bitcoin te verkrijgen.

Maak eerst een wallet keuze

De eerste stap is om een ​​portemonnee op te zetten om je Bitcoin in op te slaan. Dat noemen we ook wel een crypto wallet.  Je hebt er sowieso één nodig, ongeacht je voorkeursmethode. Dit kan een online wallet zijn (hetzij onderdeel van een exchange of via een onafhankelijke provider), een desktop wallet, een mobiele wallet of een offline wallet (zoals een hardware apparaat of een papieren wallet).

Zelfs binnen deze categorieën van wallets is er een breed scala aan aanbod om uit te kiezen. Dus doe wat onderzoek voordat je beslist welke type wallet het beste aansluit op je behoeften.

Je kunt hier meer informatie vinden over de verschillende wallets die er zijn. Evenals tips over hoe u ze kunt gebruiken. Kijk bij Crypto wallets of bij wallets kopen.

Het belangrijkste onderdeel van elke wallet is het veilig bewaren van je sleutels (bestaande uit een reeks tekens) en / of wachtwoorden. Als je ze verliest, verliest je ook de toegang tot de Bitcoin die daar is opgeslagen. Lees hier alles over wallets en veiligheid.

Online Bitcoin Kopen

In Nederland kun je heel gemakkelijk Bitcoin kopen bij bijvoorbeeld Bitonic. Bitonic is een erkende organisatie en heeft de bevoegdheid om een officiele Bitcoin handels punt te mogen zijn. Het werkt heel gemakkelijk. Ga naar Bitonic, geef daar aan hoeveel Bitcoin je wilt of voor hoeveel Euro’s. Daarna vul je je Bitcoin adres in en je kunt vervolgens met iDeal betalen. Na de verificatie wordt het vrij snel naar je wallet gestort. Je bent dan de vrolijke bezitten van een hele of gedeelte van een Bitcoin.

Online kopen en traden

Open een account bij een exchange. Cryptocurrency-exchanges kunnen Bitcoin voor je kopen of verkopen. Er zijn er momenteel honderden, met verschillende niveaus van liquiditeit en veiligheid. Er blijven steeds weer nieuwe exchanges bijkomen, terwijl er ook weer andere worden stopgezet of failliet gaan zoals Mt. Gox bijvoorbeeld. Net als bij het uitzoeken van een wallet, is het ook zeer raadzaam eerst wat onderzoek te doen voordat je een keuze maakt. Misschien heb je het geluk dat je uit verschillende gerenommeerde exchanges kunt kiezen. Wellicht kan het ook zomaar zijn dat u beperkt bent tot één of twee exchanges. Dat is afhankelijk van uw geografische gebied, dus waar u woont. Niet in alle landen kunt u zomaar overal een account aanmaken.

De grootste Bitcoin-beurs ter wereld op dit moment in termen van US $ volume is Bitfinex. Hoewel het voornamelijk gericht is op traders. Andere high-volume exchanges zijn Coinbase, Bitstamp en Poloniex. Maar voor kleine bedragen zouden de meest gerenommeerde exchanges goed moeten werken.

Met de maatregelen van vandaag de dag tegen ‘ken-je-cliënt’ (KJC) en AGW (anti-geld-witwassen) vereisen veel exchanges nu een geverifieerde identificatie voor het openen van een account. Dit bevat meestal een foto van je officiële ID en soms ook een bewijs van adres en soms ook een copy van een bankafschrift.

De meeste beurzen accepteren betalingen via overschrijving of creditcard. Sommige zijn bereid om met PayPal-overschrijvingen te werken. En de meeste beurzen brengen kosten in rekening. Dat zijn over het algemeen de kosten voor het gebruik van het Bitcoin-netwerk.

Elke exchange heeft zo zijn eigen procedure voor het aanmaken van je account, de instellingen en het verrichten van de transacties.  Ook moeten ze voldoende informatie kunnen geven om je aankoop te kunnen uitvoeren. Is dat niet het geval, overweeg dan om van exchange te veranderen. Het is belangrijk dat het voor jou duidelijk is wat je koopt, wat het je kost en waar je het kunt laten staan en bewaren.

Zodra de exchange jouw betaling heeft ontvangen, zal het de overeenkomstige hoeveelheid Bitcoin voor u kopen en ze in een automatisch gegenereerde wallet op hun server in uw account deponeren. Dit kan minuten of soms wel uren duren vanwege netwerkknelpunten. Als je zou willen, kun je de Bitcoins naar je wallet buiten de exchange laten versturen. Dan staat het niet meer daar online, maar heb je het in je eigen wallet.

Kopen met contant geld

Er staan in Nederland een aantal Bitcoin automaten. Dat zijn geldautomaten die Bitcoin naar je wallet sturen in ruil voor cash geld. Ze werken op dezelfde manier als pinautomaten die wij in het straatbeeld wel kennen. Je voert je rekeningennummer in, houdt de QR-code van je wallet bij het scherm van de automaat. Vervolgens geef je aan hoeveel Bitcoin je wilt en het wordt naar je wallet gestuurd.

Kijk hier voor een Bitcoin-geldautomaat bij jou in de buurt.